alles [ɑləs], kopij [koːˈpɛi̯]

Rémi²

Alsof je als single in je omgeving nog niet vaak genoeg de vraag gekregen hebt “wanneer jíj toch eens met die leuke man/vrouw thuiskomt”, word je ook in de auto (radio), thuis (tv) en online regelmatig overvallen door een onmiskenbare hoeveelheid reclamespotjes voor online dating.

Ik noem onder andere (want er zijn er oneindig veel) het aloude Relatieplanet – ook wel bekend van de singlesfeestjes, en het – na een interne ruzie ontstane – slappe aftreksel Relatie.nl. De oh-zo-gezellige Hyves- (kent u het nog?) look-a-like Pepper, daten-op-niveau met E-darling; of Parship… voor écht hoogopgeleiden. De laag-bij-de-grondse tegenhanger-in-forumstijl Badoo, de middenmoter Lexa en ten slotte – voor de single op leeftijd – 50+match.

Mocht je nog ongewenst alleenstaand/-gaand zijn – en de maatschappij gaat er vanuit dat dat ongewenst is – dan is dat nu dus bij voorbaat al je eigen schuld. Er zijn immers méér dan genoeg mogelijkheden om aan de man/vrouw te geraken! Je hoeft maar een datingsite te kiezen die bij jou en je doelgroep past en je kunt aan de slag.

Je verzint een nickname, want je wilt dan weer niet dat mensen wéten dat je online datet en je kiest één of meerdere leuke foto’s. Hou er rekening mee dat de meeste foto’s op profielen niet recent zijn of onderworpen aan een rondje Photoshop; dat voorkomt teleurstellingen. Mocht je zelf van plan zijn om je beter voor te doen dan je bent, hou dan in je achterhoofd dat áls je iemand ervan overtuigt om jou – met je geveinsde Cinderella/Prince Charming look – mee uit te nemen, hij/zij zonder moeite weer zal afhaken als je IRL* toch meer op de boze stiefmoeder lijkt.

Denk je dat je alles gehad hebt, moet je ook nog een pakkende tekst schrijven. Want de single van tegenwoordig zoekt iemand die iets te melden heeft. Het zal je als eerste opvallen dat de meeste leden ‘niet op zoek zijn’, terwijl de aanwezigheid van hun profiel echt heel anders doet vermoeden. Daarnaast kijken ze zelden TV – behalve P&W en KvdB en lezen ze enkel de Volkskrant of literaire hoogstandjes – maar zéker niet De Telegraaf. Ten slotte houden ze van een ‘lekker’ wijntje; wat je laat denken dat er ook mensen zijn die van een vies wijntje houden. Vind ik gek… maar, wie ben ik.

Als je profiel na al deze obstakels dan eindelijk in de lucht is, dan begint het kat- en muisspel van zoeken, liken, mailen, appen, daten en alle regels en trends omtrent het daten zelf.

Zo stond in november 2013 op Nu.nl dat De Vrijgezelle Man het liefst naar de bios gaat met een eerste date, waarbij ze hopen dat de date een arm om hen heen slaat en tegen hen aankruipt. De keuze van de film is daarbij ook nog van invloed op het succes.

In februari van dit jaar meldde Nu.nl dat vrijgezellen maandelijks €45 uitgeven aan afspraakjes. Dat is al niet echt een heel hoog bedrag, maar helemáál niet als er in die maand meerdere afspraakjes plaatsvinden. Ik stel me dan zo voor dat ze samen een boterham met pindakaas eet bij kaarslicht en een gedownloade film kijkt met een uitdeelzakje chips tussen hen in.

Belangrijk in het kader van planning is dan weer dat je date de meeste kans van slagen heeft op een vrijdagavond in Amsterdam. Maandagavonden in Lelystad zijn zeer ongeschikt. I rest my case.

Ten slotte is de eerste indruk nog altijd de beste, aangezien mensen binnen twaalf minuten een oordeel over je hebben geveld. Dit betreft dan vooral je lach, oogcontact en je stemgeluid. Ook handig om te weten, is dat als je een slechte indruk wilt maken, je het beste zwetend, riekend naar knoflook en drietalig vloekend kunt aanschuiven. Voor alles is een oplossing.

Hoewel ik zelf geen goede ervaring heb met online dating, ken ik mensen die op deze manier een leuke partner hebben gevonden. Dus mocht je wel degelijk van je ongewenste single-status af willen, dan is het misschien wel wat voor jou. Anderzijds ben ik van mening dat je vooral moet werken aan een leuk leven voor jezelf, zodat een spontane ontmoeting ongedwongen verloopt en het een mooie aanvulling kan zijn.

Mocht je je tijdens het lezen van deze post hebben verkneukeld, omdat je denkt dat dit bericht met jou als partner in een relatie niets te maken heeft, dan kom je bedrogen uit. Want voor deze mensen is de mogelijkheid tot het ongestoord anoniem aanmelden op Second Love en Victoria Milan om een affaire te starten naast de huidige relatie. Want de passie herleven met je huidige partner is natuurlijk gewoon stom. En als je dan al denkt dat jíj dat echt nóóit zou doen, kom je er misschien wel achter dat jouw wederhelft daar heel anders over denkt. En zo komt je, via een vechtscheiding en verbitterde periode, als single wederom terecht bij de eerste alinea.

*IRL: in real life

Edit: ik heb Tinder helemaal niet genoemd. OMFG! Terwijl dat op dit moment de makkelijkste oplossing is… de ultieme vleeskeuring voor de écht luie vrijgezel! Onder andere in het nieuws geweest dankzij Onno Hoes. Gelukkig heeft iemand anders de ins en outs hieromtrent al uiteengezet.

Over Schrijver [ˈsxrɛi̯vər]

ster van de show | meisje | vrouw | moeder 2 van het jaar| “een gezicht zonder sproeten is als een hemel zonder sterren” | taalfetisjist | verbivoor | woord nerd | leesverslaafd | heerlijk moeilijk (en het zou fijn zijn als u dat beaamt) | vloeiend in lelijke woorden | inkt van binnen en buiten | lang verhaal kort… I’m Batman

Reacties

Reacties zijn gesloten.

Categorieën

Lectori Salutem

Op proef is door mij de gelegenheid tot reageren geactiveerd - echter op basis van moderatie. Het betamelijk en respectvol adresseren van uw medemens is hier fundamenteel. Mocht u permament aanstoot nemen aan mijn epistels of kan mijn gevoel voor humor u niet bekoren, dan kan ik u slechts meegeven dat mijn intenties zuiver zijn en verwijs ik u naar het kruisje rechtsboven (of linksboven als u Apple-fan bent). Het zij zo.

Rijkswachter

Merel Morre

Misschien zijn we
juist nu we
van alles
van alles vinden
pas echt iets verloren