alles [ɑləs], kopij [koːˈpɛi̯]

and… CUT! That’s a wrap, everybody…

Wekenlang hebben we op het nieuws moeten zien wat er kwam kijken bij het organiseren van de NSS-2014. Ingewikkeld gedoe met afsluiten van snelwegen, bewaken van het luchtverkeersruim, politie, ME. Boel hysterie voor wat overseas bezoek. Laat me je vertellen, een kínderfeestje: dá’s pas organiseren!

Het begint allemaal om 12.15u als zes kinderen, stuiterend van enthousiasme, gaan ruziemaken op het schoolplein wie bij wie in welke auto gaat. Daarbij valt aan te tekenen dat een compromis sluiten met zes- en zevenjarigen gelijk staat aan het oplossen van een conflict in het Midden-Oosten.

Zodra je ze op locatie hebt begint de echte regie. Zoals in een gemiddelde MT-vergadering the board regelmatig moet worden geattendeerd op afdwaalgedrag, is ook hier van belang om de lijnen kort te houden. Bezighouden is de the key, maar dan wel graag enigszins binnen de lijntjes van het plan, want voor je het weet ben je het grut gewoon kwijt of organiseren ze gewoon hun eigen feestje.

Op verzoek van het kind stond het feestje dit jaar bol van maatschappelijk verantwoorde ‘oude’ spelletjes – door ons verpakt in een moderner Totally Spies*-jasje. Een fatsoenlijk draaiboek, goed uitgewerkte opdrachten en leuke gadgets zijn blijkbaar het recept voor een enigszins soepel verlopend feestje. Tot zover een succes!

Zoals een fatsoenlijk kinderpartijtje betaamt, is er met enige regelmaat gehuild, viel men hier en daar een buil en ging het grut – een uur later dan gepland – met volle buikjes en een goodybag richting huis. Uiteraard herhaalt de wie-rijdt-met-wie-in-welke-auto-discussie zich nog een keer, maar hier hadden we route-technisch gelukkig al een planning gemaakt. Maak hier niet de fout te denken dat je ervan af bent, want aansluitend volgt het debat wie als eerste naar huis gebracht gaat worden – en laat me daaraan toevoegen dat elk kind als laatste naar huis wil, wat logistiek een uitdaging is.

Ten slotte, als al het grut veilig – en met excuses voor de vertraging – is afgeleverd, ben je met een beetje pech nog een tijdje bezig met het herstructureren van je met zorg ingerichte residentie. Maar daarna mogen de voetjes dan ook omhoog; dat zal elke ouder je zonder meer gunnen.

En terwijl je – met je voetjes op de bank – geniet van je welverdiende bakkie heb je de illusie dat je dit volgend jaar nóg strakker gaat organiseren omdat je nu écht alle wijsheid in pacht heb. Ik laat je in die waan.

* Totally Spies: drie Amerikaanse high school tieners die tussen de lessen en het jongens versieren door de geheim agent uithangen. Ik hou wel van ambitieuze jongeren; maar dat terzijde.

Over Schrijver [ˈsxrɛi̯vər]

ster van de show | meisje | vrouw | moeder 2 van het jaar| “een gezicht zonder sproeten is als een hemel zonder sterren” | taalfetisjist | verbivoor | woord nerd | leesverslaafd | heerlijk moeilijk (en het zou fijn zijn als u dat beaamt) | vloeiend in lelijke woorden | inkt van binnen en buiten | lang verhaal kort… I’m Batman

Reacties

Reacties zijn gesloten.

Categorieën

Lectori Salutem

Op proef is door mij de gelegenheid tot reageren geactiveerd - echter op basis van moderatie. Het betamelijk en respectvol adresseren van uw medemens is hier fundamenteel. Mocht u permament aanstoot nemen aan mijn epistels of kan mijn gevoel voor humor u niet bekoren, dan kan ik u slechts meegeven dat mijn intenties zuiver zijn en verwijs ik u naar het kruisje rechtsboven (of linksboven als u Apple-fan bent). Het zij zo.

Rijkswachter

Merel Morre

Misschien zijn we
juist nu we
van alles
van alles vinden
pas echt iets verloren

%d bloggers liken dit: