alles [ɑləs], kopij [koːˈpɛi̯]

Eenzaam aan de top

Als er iets is wat ik kan waarderen, dan zijn het ambitieuze jongeren. Mensen met een frisse kijk op de wereld, die hebben besloten ál hun mogelijkheden optimaal te benutten. Jonge mannen en vrouwen die zich zichtbaar maken in de samenleving door hun talenten tot uiting te laten komen en hun capaciteiten maximaal in te zetten ten behoeve van persoonlijke ontwikkeling en -verrijking.

Om dit enthousiasme te belonen, zijn door de Rijksrecherche diverse podia gecreëerd om deze jongeren extra in de spotlights te zetten. Ik noem bijvoorbeeld beveiligingsfilmpjes van de verrichte arbeid op nieuwswebsites zoals Telegraaf.nl en Nu.nl – zie het als een mystery guest op de werkvloer – om hun identiteit te kunnen bevestigen, zodat zeker is dat de juiste streber de aandacht krijgt die hij of zij verdient. Een goed voorbeeld van iemand die zelfs dát nog te weinig eer vond is Tarik Z., die daarom zelf maar om zendtijd kwam vragen in de studio. Duidelijk werd toen dat de NOS het beloningssysteem nog niet volledig had geïntegreerd in zijn zendbeleid, waardoor een en ander voor een wat rommelige situatie zorgde rondom het achtuurjournaal.

Naast eerdergenoemde filmjes zijn er ook speciale programma’s in het leven geroepen zoals Opsporing Verzocht, om te zorgen dat ieder talent inclusief behaalde resultaten in het zonnetje wordt gezet en tot voor kort Buch in de Bajes, waarbij Menno Buch zelfs bij de mensen thúis kwam om hen te vragen naar hoe zij zo ver gekomen zijn in hun jacht naar aanzien en respect.

Ik vond het daarom bijzonder leuk om te lezen dat de Gemeente Amsterdam op eigen initiatief een alternatief heeft gelanceerd op de Quote500: de Top600! Een mooi overzicht van jonge ambitieuze delinquenten van High-Impact delicten in de stad. Volgens de website is deze lijst mede opgezet om de veiligheid te bevorderen, de schavuiten woonruimte én begeleiding te bieden voor optimalisering van toekomstige bezigheden en als inspiratiebron voor hun broertjes en zusjes.

telegraaf

Naar aanleiding van dit stukje op Telegraaf.nl moeten we helaas wel concluderen dat de concurrentie moordend is…

Over Schrijver [ˈsxrɛi̯vər]

ster van de show | meisje | vrouw | moeder 2 van het jaar| “een gezicht zonder sproeten is als een hemel zonder sterren” | taalfetisjist | verbivoor | woord nerd | leesverslaafd | heerlijk moeilijk (en het zou fijn zijn als u dat beaamt) | vloeiend in lelijke woorden | inkt van binnen en buiten | lang verhaal kort… I’m Batman

Reacties

Reacties zijn gesloten.

Categorieën

Lectori Salutem

Op proef is door mij de gelegenheid tot reageren geactiveerd - echter op basis van moderatie. Het betamelijk en respectvol adresseren van uw medemens is hier fundamenteel. Mocht u permament aanstoot nemen aan mijn epistels of kan mijn gevoel voor humor u niet bekoren, dan kan ik u slechts meegeven dat mijn intenties zuiver zijn en verwijs ik u naar het kruisje rechtsboven (of linksboven als u Apple-fan bent). Het zij zo.

Rijkswachter

Merel Morre

Misschien zijn we
juist nu we
van alles
van alles vinden
pas echt iets verloren