alles [ɑləs], kopij [koːˈpɛi̯]

Muggeziften

Bij het kiezen van onze vakantiebestemming, zijn de nodige opties de revue gepasseerd. Bali (te ver), Zuid Afrika (te niet-westers), Californië (te koud)… Uiteindelijk viel de keuze op het westerse doch semi-tropische Florida.

Dat bereid je dan tot in de puntjes voor… reisschemaatje maken, lijstje met hotels aanleggen, leuke activiteiten plannen. De taal beheers je tenminste al en je bent niet zo in de minderheid. Dus je denkt: alles onder controle.

En dan schiet er ineens (midden in de nacht, want uiteraard kan dat nooit op een christelijk tijdstip) iets door je hoofd… Zika. Hoe zat het daar ook alweer mee?

Google is genadig, maar niet positief. Want die modderfokkende tijgermuggen blijken dus ook te hangjongeren rondom Miami. En nergens in de reisinformatie die ik heb doorgeworsteld is dit naar voren gekomen. Ook werd het niet gemeld door het reisbureau. Terwijl ik u kan vertellen dat een zikavirusverpreidende tijgermug en een kinderwens niet de beste combinatie is. Maar dat hoef ik u niet te vertellen, want u keek vorig jaar ook naar het nieuws.

Uiteraard is alles wat op internet staat de waarheid, de volledige waarheid en de enige waarheid. Maar… voor de zekerheid belde ik toch de huisarts. Men neme immers het zekere voor het onzekere, nietwaar? De huisarts-assistente verwees naar het RIVM. Dat me doorverwees naar de GGD. Die op de lijst van het RIVM keek en me geruststelde… want Florida staat er niet op. Maar als ík op de lijst van het RIVM kijk, staat Florida (alleen Miami Dade) er wel op. SNAPT U DE VERWARRING?

Welnu: stél dat ik vertrouw op het www, dan moeten wij ons twee weken lang doordrenken met Deet om die zoemende uitzuigers te ontlopen. Daarnaast raden zij stellen met een kinderwens aan om die wens na terugkomst tenminste twee maanden aan de wilgen te hangen.

Iets minder dramatisch is monitoren of je klachten krijgt en dan de gok nemen, als je niet ziek werd. Je krijgt met mijn hoogbejaarde status immers nog zo’n tienmiljoen prenatale tests waaruit snel genoeg blijkt of je een mutantje verwacht.

Ten slotte kun je het hele gebeuren gewoon negeren, je vasthouden aan het advies van de GGD-dame: “Maar u hoeft zich dus geen zorgen te maken, u gaat niet naar een zika-gebied.” en je volgende vruchtbare dagen vast in de agenda pinpointen.

Heb ik verdomme eindelijk eens alle zaken op tijd geregeld om stressloos op vakantie te kunnen, is er een tijgermug met olifant-ambities!

Over Schrijver [ˈsxrɛi̯vər]

ster van de show | meisje | vrouw | moeder 2 van het jaar| “een gezicht zonder sproeten is als een hemel zonder sterren” | taalfetisjist | verbivoor | woord nerd | leesverslaafd | heerlijk moeilijk (en het zou fijn zijn als u dat beaamt) | vloeiend in lelijke woorden | inkt van binnen en buiten | lang verhaal kort… I’m Batman

Reacties

Nog geen reacties

Zegt u het maar...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Lectori Salutem

Op proef is door mij de gelegenheid tot reageren geactiveerd - echter op basis van moderatie. Het betamelijk en respectvol adresseren van uw medemens is hier fundamenteel. Mocht u permament aanstoot nemen aan mijn epistels of kan mijn gevoel voor humor u niet bekoren, dan kan ik u slechts meegeven dat mijn intenties zuiver zijn en verwijs ik u naar het kruisje rechtsboven (of linksboven als u Apple-fan bent). Het zij zo.

Rijkswachter

Merel Morre

Misschien zijn we
juist nu we
van alles
van alles vinden
pas echt iets verloren