alles [ɑləs], kopij [koːˈpɛi̯]

Kind van deze tijd

Zoals altijd af en toe zat ik ’s middags klaar met een kopje thee en koekjes glaasje sap en Pringles om de eerstgeborene uit te horen over het wel en wee op school. Ik bespeurde een lichte frustratie en vroeg waar de angel zat.

“Nou, mam, bij dictee kregen we het woord emotie. Volgens juf is dat met een ‘t’. Maar het is toch emoji?!!!”, aldus het slachtoffer van het mobiele tijdperk.

Ze heeft natuurlijk gelijk. Emotie, da’s een soort prehistorische spelling. Als je tegenwoordig je gevoel wil uiten, of je keiharde woorden wat wilt afzwakken, dan plak je gewoon zo’n guitige smiley in je tekst. Probleem – en bijbehorende frustraties – afgewend. Hoewel ik altijd jeuk krijg van deze hesjtek, zet ik ‘m hier toch even in: #ikrekenhetgoed

Over Schrijver [ˈsxrɛi̯vər]

ster van de show | meisje | vrouw | moeder 2 van het jaar| “een gezicht zonder sproeten is als een hemel zonder sterren” | taalfetisjist | verbivoor | woord nerd | leesverslaafd | heerlijk moeilijk (en het zou fijn zijn als u dat beaamt) | vloeiend in lelijke woorden | inkt van binnen en buiten | lang verhaal kort… I’m Batman

Reacties

Reacties zijn gesloten.

Categorieën

Lectori Salutem

Op proef is door mij de gelegenheid tot reageren geactiveerd - echter op basis van moderatie. Het betamelijk en respectvol adresseren van uw medemens is hier fundamenteel. Mocht u permament aanstoot nemen aan mijn epistels of kan mijn gevoel voor humor u niet bekoren, dan kan ik u slechts meegeven dat mijn intenties zuiver zijn en verwijs ik u naar het kruisje rechtsboven (of linksboven als u Apple-fan bent). Het zij zo.

Rijkswachter

Merel Morre

Misschien zijn we
juist nu we
van alles
van alles vinden
pas echt iets verloren