alles [ɑləs], kopij [koːˈpɛi̯]

het land van maas en waal

De eerstgeborene zit in groep 6. Krijgen ze huiswerk mee en moeten ze topografie stampen met een toets in het vooruitzicht. Leek het haar vorig jaar nog té gék om huiswerk te krijgen, is dat enthousiasme nu wat getemperd. Eigenlijk is het gewoon retesaai dat je dezelfde ellende die je de hele week al moet doorstaan nu ook nog eens thuis moet herhalen.

Voor mij is het na al die jaren best leuk om haar te helpen bij vragen over rekenen, meten en topografie. Er is best wat veranderd in lesmethode-land, maar 1+1 blijft toch gewoon 2, welke vage constructie je er ook omheen wil bouwen. Vooral topografie vind ik een interessante opfriscursus. Als poldervrouw sinds lange tijd waren de plaatsen in Flevoland redelijk blijven hangen. Maar in de jaren tussen haar en mijn jeugd hebben ze duidelijk extra watertjes gegraven; de Nieuwe Waterweg en de Nieuwe Maas waren mij namelijk – hoe verrassend – níeuw.

Theoretisch zou ik ze ook wel vergeten kunnen zijn, maar hé, ik ben ook geen 35 meer hè.

Blijft voor mij nog wel de vraag wanneer ze de Maas en Waal hebben omgewisseld…

Over Schrijver [ˈsxrɛi̯vər]

ster van de show | meisje | vrouw | moeder 2 van het jaar| “een gezicht zonder sproeten is als een hemel zonder sterren” | taalfetisjist | verbivoor | woord nerd | leesverslaafd | heerlijk moeilijk (en het zou fijn zijn als u dat beaamt) | vloeiend in lelijke woorden | inkt van binnen en buiten | lang verhaal kort… I’m Batman

Reacties

Reacties zijn gesloten.

Categorieën

Lectori Salutem

Op proef is door mij de gelegenheid tot reageren geactiveerd - echter op basis van moderatie. Het betamelijk en respectvol adresseren van uw medemens is hier fundamenteel. Mocht u permament aanstoot nemen aan mijn epistels of kan mijn gevoel voor humor u niet bekoren, dan kan ik u slechts meegeven dat mijn intenties zuiver zijn en verwijs ik u naar het kruisje rechtsboven (of linksboven als u Apple-fan bent). Het zij zo.

Rijkswachter

Merel Morre

Misschien zijn we
juist nu we
van alles
van alles vinden
pas echt iets verloren