alles [ɑləs], kopij [koːˈpɛi̯]

Pillendoos

Stoppen met De Pil. Niet meer elke avond aan denken en het scheelt bovendien vijftig euro per tertaal. Há!

Niet dus…

In plaats van die ene pil ’s avonds neem je nu heel veel pillen, ’s morgens. Als je namelijk een beetje van je nog onverwekte kind houdt, dan slik je immers foliumzuur – voor dichte ruggetjes, visolie – voor slimme hersentjes, vitamine D – omdat het nog vrij lang duurt voordat de zon erop schijnt, calcium – voor sterke botjes… De gemiddelde drugskoerier is minder lang bezig met sorteren. Maar hé, met liefde uiteraard. Want je hebt al meer dan genoeg níet in de hand omtrent je kinderwens. Als je dan érgens invloed kunt uitoefenen, dan moet je de macht ook grijpen, ja toch!

En machtig is het, die vitaminepillenindustrie, getuige de enorme wand bij de plaatselijke drogist. Aangezien Davitamon misschien denkt dat vrouwen ook pré-prenataal vergeetachtig zijn, printen ze op hun schreeuwerige verpakking niet alleen dat het foliumzuur betreft, maar ook dat het gebruikt wordt BIJ KINDERWENS EN ZWANGERSCHAP. Met een eerstgeborene die uitstekend kan lezen, nieuwsgierig is en allesbehalve discreet, is het niet handig om een verpakking in de keuken te laten zwerven. Die is dan ook niet meer onder ons. (De verpakking… met de eerstgeborene is alles goed.)

Aangezien de meeste mensen zo’n wens toch een beetje voor zichzelf willen houden, stond ik toch wat onrustig bij de kassa van de plaatselijke drogist met m’n pillencollectie en – alvast – wat testmateriaal, want hoewel ik gewoonlijk zelden een bekende tegenkom, zal je dan altijd zien…

Over Schrijver [ˈsxrɛi̯vər]

ster van de show | meisje | vrouw | moeder 2 van het jaar| “een gezicht zonder sproeten is als een hemel zonder sterren” | taalfetisjist | verbivoor | woord nerd | leesverslaafd | heerlijk moeilijk (en het zou fijn zijn als u dat beaamt) | vloeiend in lelijke woorden | inkt van binnen en buiten | lang verhaal kort… I’m Batman

Reacties

Nog geen reacties

Zegt u het maar...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Lectori Salutem

Op proef is door mij de gelegenheid tot reageren geactiveerd - echter op basis van moderatie. Het betamelijk en respectvol adresseren van uw medemens is hier fundamenteel. Mocht u permament aanstoot nemen aan mijn epistels of kan mijn gevoel voor humor u niet bekoren, dan kan ik u slechts meegeven dat mijn intenties zuiver zijn en verwijs ik u naar het kruisje rechtsboven (of linksboven als u Apple-fan bent). Het zij zo.

Rijkswachter

Merel Morre

Misschien zijn we
juist nu we
van alles
van alles vinden
pas echt iets verloren