alles [ɑləs], kopij [koːˈpɛi̯]

Dwaallicht

Gehaast vertrokken vanaf m’n werk – net iets later dan gehoopt – met in het achterhoofd de restanten van een drukke werkdag en een spoedklusje dat ik vanavond thuis nog moet klaren.

Druk op de weg.

Ik moet nog koken.

Ondeugende peuter ophalen op het kinderdagverblijf die probeert te ontsnappen, uiteraard geen jas aan wil – en schoenen zijn ook stom – z’n sjaal dan maar tolereert, maar z’n muts in z’n hand wil houden. Zwetend achter m’n mondkapje loop ik commanderend achter hem aan naar buiten.

Dan staat ‘ie ineens stil en kijkt omhoog. “Mama!” Kijk, mama, de maan!”

We staan stil, kijken naar boven en zien een heldere, sikkelvormige maan. Alle haast verdwijnt. Er is niets anders dan de maan en onze verwondering.

“Aaien”, vraagt hij? Ik glimlach, pak z’n handje en samen lopen we naar de auto. Nu is nu. De rest is voor later.


Met excuses voor de wellicht onverwachte diepte die ik u hier onaangekondigd voor de voeten werp. Ik heb m’n momenten.

Over Schrijver [ˈsxrɛi̯vər]

ster van de show | meisje | vrouw | moeder 2 van het jaar| “een gezicht zonder sproeten is als een hemel zonder sterren” | taalfetisjist | verbivoor | woord nerd | leesverslaafd | heerlijk moeilijk (en het zou fijn zijn als u dat beaamt) | vloeiend in lelijke woorden | inkt van binnen en buiten | lang verhaal kort… I’m Batman

Reacties

Nog geen reacties

Zegt u het maar...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Lectori Salutem

Op proef is door mij de gelegenheid tot reageren geactiveerd - echter op basis van moderatie. Het betamelijk en respectvol adresseren van uw medemens is hier fundamenteel. Mocht u permament aanstoot nemen aan mijn epistels of kan mijn gevoel voor humor u niet bekoren, dan kan ik u slechts meegeven dat mijn intenties zuiver zijn en verwijs ik u naar het kruisje rechtsboven (of linksboven als u Apple-fan bent). Het zij zo.

Rijkswachter

Merel Morre

Misschien zijn we
juist nu we
van alles
van alles vinden
pas echt iets verloren