alles [ɑləs], kopij [koːˈpɛi̯]

Spertijdnijd

Om de Nederlandse bevolking perspectief te bieden in een wat uitzichtloze periode – oud en nieuw was immers al drie weken geleden – werden door de overheid afgelopen weekend meerdere regionale evenementen georganiseerd.

Zo las ik dat mensen in sommige gemeentes deelnamen aan (molotov)cocktailparty’s, waren er – lekker in het winterzonnetje – verfrissende waterspelletjes voor jong en oud, kwamen trotse wapenverzamelaars bijeen om hun collecties te exposeren en was er ook ruimte voor ouderwets vermaak, zoals ballen gooien – door de ruiten van het centraal station in Eindhoven. De plaatselijke Jumbo sprong daar handig op in door gratis versnaperingen beschikbaar te stellen aan alle enthousiastelingen. In Enschede werden ook de hardwerkende zorgmedewerkers niet vergeten en later op de dag was er ruimte voor vreugdevuren waarvoor diverse burgers fietsen en auto’s beschikbaar hadden gesteld.

Wat erg gewaardeerd werd door de autoriteiten, was het aantal vrijwilligers dat zich belangeloos inzette om nog meer mensen op de been te krijgen, waaronder zelfs individuen die beroepsmatig zeer ervaren zijn in het organiseren van grote evenementen. Al moest zelfs hij1 toegeven dat hij niet zoveel mensen op de koffie had verwacht.

Natuurlijk vallen deelnemers van feestelijke gelegenheden altijd wel hier en daar een buil, maar het hoort erbij, aldus een woordvoerder van de politie. “Mensen gaan nu eenmaal op in het feestgedruis en horen daardoor niet meer de goedbedoelde aanwijzingen van de organisatie. “Ook een – uiteraard per ongeluk – in brand gevlogen feesttent op Urk, mocht de pret niet drukken.

Omdat het zo’n geslaagde dag was, waar men vast veel herinneringen heeft gemaakt, belooft de Rijksoverheid, in samenwerking met regionale handhaving, dat de gemaakte beelden van dit volksfeest centraal worden verzameld en – na analyse – zullen worden gedeeld met alle belanghebbenden. Mochten zij moeite hebben deze mensen te vinden, dan zal niet worden geschroomd het publiek te vragen om mee te helpen deze feestgangers te identificeren.

Voor sommige geluksvogels hebben zij zelfs nog een extra verrassing in petto: één of meerdere volledig verzorgde overnachtingen – uiteraard coronoproof – in een minimalistische omgeving.

Maar hoe gezellig ook, na zo’n drukke dag onder de mensen, wil je toch alleen nog maar lekker om 21.00 uur onder de wol, nietwaar?

1: failliete feestorganisator Michel Reijinga met – naar verluidt – een cafeïne verslaving.

Over Schrijver [ˈsxrɛi̯vər]

ster van de show | meisje | vrouw | moeder 2 van het jaar| “een gezicht zonder sproeten is als een hemel zonder sterren” | taalfetisjist | verbivoor | woord nerd | leesverslaafd | heerlijk moeilijk (en het zou fijn zijn als u dat beaamt) | vloeiend in lelijke woorden | inkt van binnen en buiten | lang verhaal kort… I’m Batman

Reacties

Een gedachte over “Spertijdnijd

  1. Ik was laatst even vergeten dat we een avondklok hadden. Niet omdat ik iets wilde dat daardoor niet kon, maar omdat ik eigenlijk nooit iets wil doen na 9 uur ’s avonds….

    Geplaatst door Nicole Orriëns | 16 februari 2021, 11:59

Zegt u het maar...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Lectori Salutem

Op proef is door mij de gelegenheid tot reageren geactiveerd - echter op basis van moderatie. Het betamelijk en respectvol adresseren van uw medemens is hier fundamenteel. Mocht u permament aanstoot nemen aan mijn epistels of kan mijn gevoel voor humor u niet bekoren, dan kan ik u slechts meegeven dat mijn intenties zuiver zijn en verwijs ik u naar het kruisje rechtsboven (of linksboven als u Apple-fan bent). Het zij zo.

Rijkswachter

Merel Morre

Misschien zijn we
juist nu we
van alles
van alles vinden
pas echt iets verloren